Bjarne Graven Larsen i Kirk Kapitals bestyrelse

Tidligere fondsdirektør og investeringsansvarlig i ATP, Bjarne Graven Larsen, indtræder i Kirk Kapitals bestyrelse.

Bestyrelsesformand i Kirk Kapital, Casper Kirk Johansen, glæder sig over, at Bjarne Graven Larsen har sagt ja til at indtræde i bestyrelsen.

"Vi får med Bjarne Graven Larsen i bestyrelsen en af de mest kompetente og erfarne investeringsfolk i Danmark med ombord. Hans cv taler sit eget tydelige sprog, og det er klart, at det er en styrkelse af Kirk Kapital, at vi nu får en sådan kapacitet i bestyrelseslokalet," siger Casper Kirk Johansen.

Bjarne Graven Larsen stoppede i juni i år som investeringsdirektør i den store canadiske pensionsfond Ontario Teachers' Pension Plan, OTPP, hvor han de sidste to et halvt år har været ansvarlig for forvaltningen af en formue på over 1.000 mia. kr.

OTPP er en af verdens største pensionsfonde. Bjarne Graven Larsen flyttede sammen med familien tilbage til Danmark i forbindelse med, at han stoppede i OTPP. Før jobbet i Canada var han finansdirektør i Novo Holdings, som er moderselskab for Novo Nordisk og Novozymes, og før det var han medlem af direktionen i FIH Erhvervsbank. Bjarne Graven Larsen var fra 1999 og til 2010 fondsdirektør og investeringsansvarlig i ATP.

"Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville sige ja til bestyrelsesposten i Kirk Kapital. Selskabet har brugt det seneste år på at formulere en spændende strategi. Jeg mener, at jeg som bestyrelsesmedlem med min baggrund kan bidrage til at styrke eksekveringen af denne strategi, og jeg glæder mig til at komme i gang med bestyrelsesarbejdet," siger Bjarne Graven Larsen.

Casper Kirk Johansen forklarer, at netop den nye strategi i Kirk Kapital har været medvirkende til, at der har været et stort ønske om, at få Bjarne Graven Larsen med i bestyrelsen.

"Siden ansættelsen af Kim Gulstad som ny CEO i Kirk Kapital for godt et år siden er vi blevet meget mere klare i vores strategi på både strategiske og finansielle investeringer. I den sammenhæng er det en stor styrke, at vi nu også kan trække på Bjarne Graven Larsens kompetencer," siger Casper Kirk Johansen.

Om Kirk Kapital
Kirk Kapital er et familieejet investeringsselskab, ejet af familien Kirk Johansen. Kirk Johansen familien er efterkommere af Ole Kirk Kristiansen, som etablerede LEGO. Kirk Kapital forvalter ca. 8 mia. kr., og kapitalen er investeret i strategiske investeringer og finansielle investeringer. Indenfor strategiske investeringer er Kirk Kapital en aktiv og langsigtet investor og ejer større aktive minoritetsposter i Alliance+, Beck Pack, FMD, Globeteam, Kompan, PNO, Tacton og TPS.

Kontaktinformation
For yderligere oplysninger kontakt Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, mobil +45 53 85 07 70.