Kirk Kapital køber PR electronics sammen med private equity-selskabet AGIC Capital

Strategic Investments   /  

Strategiske Investeringer   /  

27.03.2023

Kirk Kapital har sammen med private equity-selskabet AGIC Capital købt den danske teknologivirksomhed PR electronics A/S, der er blandt verdens førende leverandører af signalbehandlingsudstyr.

 

Sælger af selskabet er Kim Rasmussen og udvalgte ledelsesmedlemmer.

 

PR electronics designer, udvikler og fremstiller højkvalitets signalbehandlingsudstyr til proces- og fabriksautomatiseringsindustrien. Virksomheden betjener mere end 10.000 kunder verden over via sine 8 datterselskaber og mere end 40 distributører. I 2022 havde PR electronics en omsætning på 437 mio. kr. og en EBITDA på 106 mio. kr. Produktionen ligger i Rønde, Danmark, hvor hovedkontoret også ligger.

 

Fremover vil majoriteten af virksomheden fortsat være kontrolleret af danske investorer, herunder Kirk Kapital, ledelsen og Kim Rasmussen, som vil geninvestere i virksomheden.

 

PR electronics blev grundlagt i 1974 af Peter Rasmussen. I 2009 overtog Kim Rasmussen, Peter Ramsussens søn, ejerskabet og posten som CEO for virksomheden. I 2022 overdrog Kim Rasmussen den daglige ledelse af PR electronics til Simon Bisbo, som blev CEO.

 

“PR electronics har en lang historie som familieejet virksomhed, hvilket minder meget om vores egen historie i Kirk Kapital. Vi er glade for at indgå et partnerskab med Kim Rasmussen, ledelsen og AGIC. Sammen vil vi forsøge at accelerere den succesrige udvikling af PR electronics yderligere i de kommende år,” siger Kim Gulstad, CEO for Kirk Kapital.

 

Ben Mitchell, Managing Director hos AGIC, ser frem til samarbejdet med PR electronics.

 

“Behovet for at gøre industriel processtyring mere sikker, pålidelig og effektiv vil kun stige globalt i de kommende år. Med et stærkt ledelsesteam og produkter i verdensklasse er PR electronics unikt positioneret til at være den foretrukne partner for proces- og automatiseringsindustrien,” siger Ben Mitchell, Managing Director for AGIC.

 

Hele ledelsesgruppen vil fortsætte i deres nuværende roller i PR electronics og ser frem til yderligere at fremme væksten og den succesrige udvikling af virksomheden i de kommende år.

 

“Aktiviteten inden for PR electronics er rekordhøj, og jeg ser frem til at sætte yderligere skub i væksten og den succesrige udvikling af PR electronics i de kommende år. Med det nye ejerskab er PR electronics også bedre positioneret til at søge vækst gennem opkøb. Vi har fundet de ideelle partnere til at støtte ledelsen og PR electronics i fremtiden,” siger Simon Bisbo, CEO for PR electronics.

 

Kim Rasmussen er glad for at give stafetten videre.

 

“PR electronics har været en del af mit liv, siden jeg var barn. Jeg er enormt stolt af det, vi alle sammen har skabt siden grundlæggelsen i 1974. Nu er vi imidlertid kommet til et punkt, hvor jeg mener, at PR electronics er bedst tjent med et nyt ejerskab. Kirk Kapital og AGIC udgør tilsammen en fantastisk fremtidig ejerskabskonstellation for PR electronics. Jeg vil dog fortsat være aktionær og vil med stolthed følge den fremtidige succesrige udvikling af PR electronics,” siger Kim Rasmussen.

 

Kontaktoplysninger

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, +45 53 85 07 70

Ben Mitchell, Managing Director for AGIC, +44 20 3926 5513

 

Om PR electronics

PR electronics designer og producerer signalbehandlingsudstyr (interface) til procesindustrien inden for temperatur, I.S.-interfaces, panelmålere, signalisolatorer og konverteringsenheder. Vores integrerede udviklings- og produktionscampus ligger i Rønde nær Aarhus, Danmark. Vi sælger vores produkter globalt via 8 datterselskaber og mere end 40 distributører verden over. Vi er meget stolte af at se højpræcisionsteknologi – produceret i Danmark – integreret i processtyringsapplikationer til gavn for mere end 10.000 kunder verden over. Se www.prelectronics.com/dk/

 

Om Kirk Kapital

Kirk Kapital er et familieejet investeringsselskab, der ejes af familien Kirk Johansen. Familien Kirk Johansen er efterkommere af Ole Kirk Christiansen, som grundlagde LEGO. Kirk Kapital forvalter ca. 14 mia. kr. i AUM investeret inden for strategiske investeringer og finansielle investeringer. Inden for de strategiske investeringer er Kirk Kapital en aktiv langsigtet ejer med større minoritetsandele i 17 virksomheder. Se www.kirkkapital.dk

 

Om AGIC Capital

AGIC er et vækstorienteret private equity-selskab, der søger at investere i mellemstore virksomheder med fokus på avancerede industri- og sundhedsteknologier i Europa og andre lande. AGIC’s differentierede investeringsstrategi kombinerer dybdegående ekspertise inden for forretningsmodeller, proaktiv tematisk research, et utrætteligt fokus på fordele og en samarbejdsorienteret tilgang til værdiskabelse, hvor ledelsen er i fokus. AGIC blev lanceret i 2015 og har i øjeblikket 2,2 mia. dollar i AUM samt mere end 25 investeringseksperter og brancheeksperter. Vedrørende yderligere oplysninger om AGIC’s investeringsfilosofi henvises til www.agic-group.com.