Investering i container opbevaringsløsninger

Strategiske Investeringer   /  

22.12.2019

Kirk Kapital køber 30 pct. af aktiekapitalen i TITAN Containers A/S. TITAN er en global leverandør af containeropbevaringsløsninger, og selskabet er markedsledende inden for køleopbevaring.

TITAN har kontorer i 17 lande, og servicerer selskabets kunder fra mere end 100 depoter over hele verden. I forbindelse med transaktionen investerer Kirk Kapital ca. 140 mio. kr. for at understøtte den fortsatte vækst. Transaktionen værdiansætter TITAN til mere end 1 mia. kr.

Administrerende direktør i Kirk Kapital, Kim Gulstad, er begejstret over muligheden for at investere i TITAN.

”Vi er virkelig imponeret over TITANs rejse. Fra en enkelt container solgt ud af Layland Barkers garage i 1987 til en global markedsleder inden for kølecontainere mere end tre årtier senere. Transaktionen med TITAN er et godt eksempel på vores unikke partnerskabsstrategi. I denne situation samarbejder vi med et hurtigt voksende ejerledet firma med et stort potentiale.” siger Kim Gulstad.

I dag har TITAN en flåde på mere end 30.000 containere, og selskabets omsætning forventes at være omkring 520 mio. kr. i 2019. TITAN har konsekvent gennem de sidste mange år opnået tocifrede vækstrater i sin containerflåde.

Layland Barker, grundlægger og CEO af TITAN, beholder ejerskabet af de resterende 70 pct. af aktierne i TITAN efter transaktionen.

Selvom virksomheden i øjeblikket allerede kører på fuldt tryk, er det ifølge Layland Barker meget fordelagtigt for TITANs vækstmuligheder at indgå et partnerskab med Kirk Kapital.

”At have Kirk Kapital som TITAN-aktionær er et kvalitetsstempel for vores forretning og resultater hidtil. Kirk Kapital deler vores værdier, og jeg tror, at deres kompetencer og aktive ejerskab gør dem til en ideel partner,” siger den adm. direktør i TITAN, Layland Barker.

Kirk Kapital er en aktiv minoritetsinvestor, der ønsker aktivt at støtte de virksomheder de investerer i. I forbindelse med transaktionen vil Kim Gulstad og Andreas Færk, der er CIO i Strategic Investments i Kirk Kapital, indtræde i TITAN’s bestyrelse.

TITAN bliver en del af Kirk Kapital-familien, som består af 11 eksisterende partnerskaber, herunder blandt andre Beck-Pack, Ferrosan Medical Devices, Kompan og Scanmetals.

ABG Sundal Collier og Bech-Bruun har rådgivet familien Layland Barker, mens Bruun & Hjejle og Deloitte har rådgivet Kirk Kapital i forbindelse med transaktionen. Som en del af transaktionen har Arbejdernes Landsbank refinansieret TITAN’s gæld og øget faciliteten til 800 mio. kr.

Om TITAN

TITAN er en global leverandør af containeropbevaringsløsninger. TITAN har fem brands, der servicerer forskellige kundebehov; TITAN Containers, ArcticStore, Self-storage, Offshore og 4People. TITAN har aktiviteter globalt med hovedkontor i Høje-Taastrup, Danmark. TITAN har en samlet flåde på mere end 30.000 containere.

Kontaktoplysninger

Layland Barker, CEO i TITAN, +45 28 74 58 32

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, 53 85 07 70

 

Kontaktoplysninger