Investering i Omega-3 koncentrater

Strategiske Investeringer   /  

03.02.2021

Kirk Kapital har købt 32 pct. af det norske selskab GC Rieber VivoMega AS, der er blandt verdens førende leverandører af Omega-3 koncentrater af høj kvalitet.

Købet sker i forbindelse med, at VivoMega planlægger at udvide selskabets produktionskapacitet og videreudvikle sin bæredygtige produktportefølje, for at imødekomme markedets efterspørgsel og fremtidige kundebehov. VivoMegas moderne og avancerede produktionsanlæg ligger i Kristiansund, Norge. VivoMega har 74 ansatte og distribuerer sine produkter globalt. I 2020 var den samlede omsætning EUR 36 mio.

 

VivoMega har indtil nu været et 100 pct. ejet selskab af norske GC Rieber AS (”GC Rieber”), som med salget til Kirk Kapital reducerer ejerandelen til 68 pct.

 

Jeg er glad for at byde Kirk Kapital velkommen som en større aktionær i VivoMega. Både Kirk Kapital og GC Rieber er familieejede virksomheder med fokus på langsigtet at udvikle sunde virksomheder på en ansvarlig og bæredygtig måde,” siger Paul-Christian Rieber, administrerende direktør for GC Rieber.

 

Også Kirk Kapital A/S (”Kirk Kapital”) er glad for muligheden for at investere i VivoMega og det fremtidige partnerskab med GC Rieber.

 

I de kommende år har VivoMega ambitiøse vækstplaner om at levere endnu flere Omega-3 koncentrater til kunder over hele verden, med det mål at forbedre den globale sundhed. Dette gøres desuden på en miljømæssig bæredygtig måde, hvor råoliematerialet kommer fra vildtfanget fisk. Samtidig er vi også glade for at investere sammen med en så velrenommeret partner som GC Rieber. Vi ser frem mod at støtte VivoMega i selskabets fremtidige udvikling, ”siger Kim Gulstad, administrerende direktør for Kirk Kapital.

 

VivoMega byder den nye aktionær velkommen.

 

Jeg er glad for, at Kirk Kapital deler vores begejstring for VivoMega’s fremtidige vækstplaner, herunder vores ambition om at investere i ny produktionskapacitet, udvikle nye løsninger til kunder, og dermed bidrage til at forbedre den globale sundhed. Vi ser frem til at have en så velrenommeret ejer som Kirk Kapital om bord som en del af vores ejerskabskonsortium,” siger Jan Roger Bjerkestrand, administrerende direktør for VivoMega.

 

BTIG Norge, SpareBank 1 Markets og Thommessen har rådgivet GC Rieber i forbindelse med transaktionen. Kirk Kapital blev rådgivet af Bruun & Hjejle og Selmer.

 

Kontaktoplysninger

Pål Selvik, GC Rieber Group CFO, +47 970 46 502

Jan Roger Bjerkestrand, GC Rieber VivoMega AS, +47 911 20 565

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, +45 53 85 07 70

 

Om GC Rieber

GC Rieber er et familieejet selskab, der udøver aktivt og langsigtet ejerskab af en række virksomheder inden for industrien. Visionen er ”Creating Joint Futures” med det formål at opnå dette både kommercielt og til fælles gavn. GC Rieber gruppen har et globalt perspektiv, opererer primært på B2B-markedet og har en årlig omsætning på ca. EUR 250 mio. og samlede aktiver på ca. EUR 800 mio. Se mere på: www.gcrieber.no

 

Om VivoMega

VivoMega er en norsk producent af Omega-3 koncentrater af høj kvalitet. VivoMega sigter mod at levere den bedste kvalitet af omega-3 oliekoncentrater til kunder globalt. VivoMega anvender avanceret produktionsudstyr til at producere nogle af de mest potente, stabile og rene Omega-3 koncentrater på markedet for kosttilskud. Virksomheden udvidede for nylig sin produktionskapacitet med 60%, inklusiv tilføjelse af et nyt industriførende koncentrationsproduktionsanlæg, der leverer DHA- og EPA-fiskeolier af høj kvalitet (Op til 800mg/g). Ud over at være førende inden for Omega-3 produktion, sætter VivoMega også benchmark for kvalitetsstandarder globalt. Se mere på: www.vivomega.com