Kirk Kapital-ledet konsortium køber Mobilhouse

Strategiske Investeringer   /  

24.11.2022

Kirk Kapital og en gruppe aktionærer køber Mobilhouse fra kapitalfonden Adelis. Mobilhouse er en af landets førende virksomheder inden for midlertidigt bæredygtigt modulbyggeri.

 

Det danske selskab Mobilhouse A/S blev etableret i 1961, og har igennem mange år produceret, udlejet og solgt mobile skurvogne. Siden 2017 har selskabet skiftet strategisk fokus fra mobile skurvogne til udlejning af modulære bygninger til mange forskellige formål, hvor der stilles krav til funktionalitet, indeklima, æstetik og bæredygtighed. Kapitalfonden Adelis har ejet Mobilhouse siden 2019.

Kirk Kapital vil fremadrettet eje 50 pct. Steffen Thomsen, Martin Mikkelsen og ledelsen vil eje de resterende aktier i selskabet.

 

Kim Gulstad, administrerende direktør i Kirk Kapital, glæder sig over partnerskabet med Mobilhouse.

”Midlertidigt byggeri vinder i stigende grad frem som en effektiv og bæredygtig måde at få opfyldt et behov for flere lokaler. Mobilhouse adresserer dette marked med omkostningseffektive og fleksible løsninger. I tillæg så er Mobilhouse en af de få aktører i markedet som kan levere svanemærkede modulbyggerier. Vi er derfor begejstrede for at blive aktionær i Mobilhouse, og ønsker at støtte op omkring en plan, hvor Mobilhouse skal investere væsentlige midler i at udbygge porteføljen af bæredygtige modulløsninger,” siger Kim Gulstad.

 

Kundebasen udgør en bred portefølje af både offentlige og private kunder i Danmark. Modulerne kan kombineres og flyttes efter behov, og de eliminerer ofte behovet for at bygge nyt permanent byggeri.

Siden 2019, har Steffen Thomsen været i selskabets bestyrelse. I forbindelse med gennemførslen af transaktionen, fortsætter Steffen som aktionær og bliver bestyrelsesformand for Mobilhouse.

 

Med det strategiske skifte for nogle år siden, har Mobilhouse nu fået etableret en stærk og skalerbar forretning, drevet af en kompetent ledelse. På vegne af Adelis vil jeg gerne takke ledelsen og medarbejderne for deres store indsats de seneste år. Samtidig glæder jeg mig over at fortsætte samarbejdet med ledelsen og selskabet med et fokus på en yderligere accelerering af væksten de kommende år,” siger Steffen Thomsen.

 

Benny Møller fortsætter som administrerende direktør i Mobilhouse. Han glæder sig også til at accelerere selskabets vækst yderligere i de kommende år.

Aktiviteten i Mobilhouse har aldrig været højere, og jeg ser frem til at accelerere den yderligere i de kommende år. Kirk Kapital og resten af aktionærkredsen deler vores værdier og fokus på at udvikle en bæredygtig virksomhed. Deres kompetencer og tilgang til aktivt ejerskab gør dem til ideelle partnere fremadrettet,” siger Benny Møller.

 

Transaktionen blev underskrevet og gennemført d. 23. november 2022.

 

Om Mobilhouse

Med mere end 60 års erfaring er Mobilhouse en af landets førende virksomheder inden for produktion og opførelse af midlertidigt modulbyggeri. Mobilhouse har fokus på at tilbyde bæredygtige modulære løsninger til sine kunder, herunder at kunne tilbyde svanemærkede modulbyggeri. Mobilhouse producerer selv modulerne i Fredericia og har en filial i Bjæverskov. Modulkonstruktionen er baseret på træ og modulerne har et CO2-aftryk, der er c. 50 pct.  lavere end gennemsnitligt nybyggeri.

Størstedelen af Mobilhouse’ flåde er bygget efter bygningsreglementets regler for permanent byggeri. Det vil sige, at modulerne efterlever samme standarder som alt andet nybyggeri i Danmark ift. isolering, ventilation, dagslys mm.

 

Om Adelis

Adelis er en vækstpartner for vel-positionerede, nordiske virksomheder. Adelis samarbejder med ledelse og/eller ejere om at opbygge virksomheder i vækstsegmenter og med stærke markedspositioner. Adelis rejste sin første fond i 2013 og har siden været én af mest aktive investorer i markedet for mellemstore virksomheder i Norden med 36 platformsinvesteringer og mere end 160 tilkøb til disse platforme. Adelis har c. EUR 2,5 mia. under forvaltning. For yderligere information, se www.adelisequity.com

 

Om Kirk Kapital

Kirk Kapital er et familieejet investeringsselskab, der ejes af Kirk Johansen-familien. Kirk Johansen-familien er efterkommere af Ole Kirk Christiansen, som etablerede LEGO. Kirk Kapital forvalter c. 14 mia. kr., der er investeret i strategiske investeringer og finansielle investeringer. Inden for de strategiske investeringer er Kirk Kapital en aktiv og langsigtet ejer med større minoritetspositioner i Beck Pack, Cookie Information, Dansk Træemballage, Danske Stenhuggerier, Ellepot, FMD, Globeteam, KOMPAN, Promon, Scanmetals, Tacton, TITAN Containers, TP Aerospace, TPS Rental Services og VivoMega.

 

Kontaktoplysninger

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, +45 53 85 07 70

Steffen Thomsen, Formand i Mobilhouse, +45 40 28 34 09

Benny Møller, Adm. direktør i Mobilhouse, +45 20 20 62 66