Kirk Kapital køber den førende leverandør af overfladebehandling DOT

Strategiske Investeringer   /  

03.06.2024

Kirk Kapital køber DOT A/S (“DOT”) af Jysk Fynsk Kapital A/S (“Jysk Fynsk Kapital”) og associerede selskaber.

 

DOT, tidligere kendt som Dansk Overflade Teknik, er specialiseret i en række ydelser inden for overfladebehandling af metal, herunder varmgalvanisering, pulverlakering, maling og metallisering. DOT driver 12 anlæg i Skandinavien og har ca. 600 ansatte. I løbet af de seneste 15 år har DOT opnået betydelig vækst via strategiske opkøb af galvaniseringsanlæg i Danmark, Sverige og Norge. Denne strategi har styrket kvaliteten af de leverede ydelser og sikret DOT en stærk markedsposition. I dag er DOT klart førende inden for varmgalvanisering i hele Skandinavien.

 

Kirk Kapitals investeringsstrategi er at være en større minoritetsaktionær. Derfor vil Kirk Kapital med tiden invitere ligesindede partnere ind i ejerstrukturen og reducere sin ejerandel i DOT.

 

Kim Gulstad, administrerende direktør i Kirk Kapital, er stolt over investeringen i DOT.

 

“Vi er rigtig glade for vores fremtidige partnerskab med DOT, en virksomhed med en lang historik for at være kundernes foretrukne leverandør indenfor overfladebehandling af metal. Denne investering er i tråd med Kirk Kapitals strategi om at støtte veldrevne og markedsledende virksomheder med en langsigtet ejerskabshorisont. Samtidig ser vi frem til med tiden at kunne invitere andre partnere ind i ejerstrukturen, ” fortæller han.

 

Familierne bag Jysk Fynsk Kapital har været medejere siden 2008 og majoritetsejere siden 2016. De er stolte af DOT’s udvikling under deres ejerskab og glæder sig til at se, hvad fremtiden bringer med Kirk Kapital.

 

“Vi er stolte af den flotte udvikling som DOT har haft under vores ejerskab. Vi vil derfor gerne takke ledelsen og alle medarbejdere i DOT for deres indsats. Vi er samtidig glade for at kunne sælge DOT til en dansk og velrenommeret investor som Kirk Kapital. Vi er overbeviste om, at Kirk Kapital vil blive en god partner for ledelsen og DOT, og sikre DOT’s fortsatte fremtidige succes,” siger Per Kristensen, administrerende direktør for Jysk Fynsk Kapital.

 

Direktionen i DOT fortsætter og består af administrerende direktør Henrik Steen-Jørgensen og CFO Nicolai Christensen. Vi ser frem til yderligere accelereret vækst for virksomheden i de kommende år.

 

“Jeg vil gerne takke Jysk Fynsk Kapital for opbakningen og assistancen igennem de 16 års ejerskab. Samtidig er vi hos DOT glade og stolte over det fremtidige partnerskab med Kirk Kapital. Det fremtidige ejerskab stemmer godt overens med vores værdier og vores engagement i at udvikle en bæredygtig virksomhed, samt sikre DOT og medarbejdernes fremtid. Samtidig forventer vi, at Kirk Kapitals ekspertise vil være vigtig i forbindelse med fremtidige opkøb og udvidelser af vores tilstedeværelse på de nordiske og nordeuropæiske markeder, hvilket yderligere vil styrke vores markedsposition,” siger Henrik.

 

Transaktionen er betinget af de sædvanlige myndighedsgodkendelser.

 

 

Om DOT

 

DOT, tidligere kendt som Dansk Overflade Teknik, har hovedsæde i Fasterholt, Danmark, og blev grundlagt i 1955. DOT er full-service leverandør af overfladebehandlinger, herunder varmgalvanisering, pulverlakering, maling og metallisering. Selskabet har 12 faciliteter på tværs af Skandinavien og beskæftiger ca. 600 medarbejdere. Se www.dot-nordic.com

 

Om Jysk Fynsk Kapital

 

Jysk Fynsk Kapital blev etableret i 2005 som et alternativ til traditionel private equity. Ejerne bag Jysk Fynsk Kapital er fire selskaber; Genua A/S, Hoffman Esbjerg Holding A/S, Investeringsselskabet Elkær Invest A/S og Vald. Birn Holding A/S. Jysk Fynsk Kapital blev etableret for at levere kapital fra industrien til industrien med stifternes egne industrielle erfaringer. Efter salget af DOT er der yderligere fem virksomheder i porteføljen. Se www.jf-kapital.dk

 

Om Kirk Kapital

 

Kirk Kapital er et familieejet investeringsselskab, der ejes af familien Kirk Johansen. Familien Kirk Johansen er efterkommere af Ole Kirk Christiansen, som grundlagde LEGO. Kirk Kapital forvalter ca. 19 mia. kr. i AUM investeret inden for strategiske investeringer og finansielle investeringer. Inden for de strategiske investeringer er Kirk Kapital en aktiv langsigtet ejer med større minoritetsandele i 17 virksomheder. Se www.kirkkapital.dk

 

Kontaktoplysninger:

 

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, +45 53 85 07 70

Henrik Steen-Jørgensen, administrerende direktør hos DOT, +45 96 28 03 30