Solidt ud af 2018

Generelle nyheder   /  

10.04.2019

Det familieejede investeringsselskab Kirk Kapital kom godt ud af 2018. Det viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab.

I 2018 leverer Kirk Kapital et overskud på 164 mio. kr. og ender året med en egenkapital på 4.5 mia. kr.

 

Kirk Kapitals CEO, Kim Gulstad, er tilfreds med resultatet.

” Vi har de seneste halvandet år været igennem en proces, hvor vi har ændret markant på vores investeringsstrategi – både i forhold til vores strategiske investeringer og vores finansielle investeringer. Samtidig har vi bygget to nye teams op omkring disse to søjler i vores virksomhed. Det er samtidig med denne proces lykkedes i 2018 at levere et tilfredsstillende resultat. Det er der grund til at glæde sig over”, siger Kim Gulstad.

 

Han forklarer, at 2018 blev året, hvor Kirk Kapital afhændede selskabets shippingaktiviteter, mens der samtidig kom nye selskaber med i porteføljen inden for de strategiske investeringer.

 

“Vi fortsætter aktivt med at søge efter større minoritetsposter i mellemstore og større virksomheder, der har markedsledende positioner i langsigtede vækstindustrier,” siger Kim Gulstad.

 

I 2018 erhvervede Kirk Kapital en betydelig minoritetsposition i 3 nye virksomheder: Globeteam, et voksende it-konsulentfirma, Beck Pack, verdens førende inden for emballering til behandling af frosne fiskeblokke, og TPS, en leverandør af logistikløsninger bestående af foldebare IBC beholdere og poser.

 

“Vi har desuden frasolgt en ejerandel på 65 pct. i Exxit 59, en forretningspark, der er strategisk placeret ved motorvej exit 59 uden for Vejle. Vi fortsætter med at eje 25 pct. af Exxit 59, i overensstemmelse med vores strategi om at være en aktiv større minoritetsaktionær. Vi ejer nu større minoritetsposter i ni virksomheder. Dette tal vil forhåbentlig stige i de kommende år,” siger Kim Gulstad.

 

Inden for de finansielle investeringer har Kirk Kapital en bred portefølje af børsnoterede aktier, renteinvesteringer og andre alternative investeringer.

 

“2018 har været et vanskeligt år inden for vores finansielle investeringer. Mange investorer har lidt tab på blandt andet det børsnoterede aktiemarked. Det har vi også. Vi kan dog konstatere, at vi har klaret os på niveau med de institutionelle investorer, vi sammenligner os med. I tillæg har vores strategiske investeringer klaret sig rigtig godt,” siger Kim Gulstad.

 

Det sidste forretningsben i Kirk Kapital er de såkaldte ‘Vejle investeringer’. Herunder hører selskabets nye domicil, Fjordenhus, som blev indviet i 2018. Bygningen er designet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og præsenterer kunstværker og nye byggemetoder forenet i én bygning.

 

“Fjordenhus tjener ikke kun som hovedkvarter for Kirk Kapital, det er også meget hurtigt blevet et vartegn og en turistattraktion i Vejle-området. Stueetagen er åben for offentligheden, og siden den officielle åbning i juni har mere end 180.000 mennesker besøgt Fjordenhus. Vi er utrolig glade for den modtagelse, der har været af Fjordenhus,” siger Kim Gulstad.

 

Kontakt information

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, +45 53 85 07 70