GRO og Kirk Kapital annoncerer salget af Tacton til Rubicon Technology Partners

Strategiske Investeringer   /  

13.07.2023

STOCKHOLM, SVERIGE, 13. juli 2023. GRO Fund I og Kirk Kapital meddelte i dag, at de er blevet enige om at sælge Tacton, den globale leder inden for CPQ-software (Configure, Price, Quote), til Rubicon Technology Partners. GRO Fund III har valgt at investere i Tacton sammen med Rubicon Technology Partners for at være med på næste etape af virksomhedens skaleringsrejse.

 

Tacton er den førende globale konfigurationsplatform til kompleks B2B-produktion. Med udgangspunkt i mange års omfattende forskning og en særlig dynamisk og begrænsningsbaseret løsningsteknologi har virksomheden åbnet op for en banebrydende tilgang, der gør det muligt for B2B-producenter at håndtere iboende komplekse krav og salgsprocesser i økosystemet for B2B-produktion. Ved at løse kritiske udfordringer med produktkonfiguration tilbyder Tacton vigtig hjælp til at optimere effektivitet, forbedre oplevelsen hos slutkunden og fremme bæredygtighed.

 

I 2017 investerede GRO og Kirk Kapital i Tacton med det formål at understøtte virksomhedens vision om en digital transformation af komplekse producenters salgsprocesser. Under GRO og Kirk Kapitals partnerskab med Tacton har de vigtigste strategiske temaer været centreret om etablering af det organisatoriske grundlag i det rigtige forhold, omlægning af forretningsmodellen til SaaS, skalering og strømlining af virksomhedens kommercielle organisation, indtræden og ekspansion på det amerikanske marked samt opretholdelse af virksomhedens “thought leadership” som kategorileder – som udnævnt af Gartner® i 2022 Magic Quadrant™ for CPQ Software.

 

Tacton har et betydeligt forretningsmomentum og vil nu samarbejde med Rubicon Technology Partners og GRO for at understøtte den næste fase af virksomhedens fortsatte vækstrejse globalt.

 

Bo Gyldenvang, CEO i Tacton, siger: “Det har været et privilegium at være en del af Tactons 25-årige historie. Fra et konsulentdrevet udgangspunkt har Tacton under GRO’s og Kirk Kapitals ejerskab udviklet sig til at være en ren SaaS-virksomhed og leverer i dag et best-in-class standardiseret produkt til de største producenter globalt. Virksomheden er understøttet af målrettede investeringer fra GRO og Kirk Kapital i global ekspansion og produktudvikling, og vi er stolte af, at Tacton har opnået den førende rolle inden for CPQ-domænet. Tacton er virkelig godt positioneret til at tage det næste skridt i processen med at hjælpe de største globale producenter gennem deres digitale transformation. Vi er begejstrede over vores nye partnerskab med Rubicon Technology Partners og GRO, som begge deler vores ambition og produktvision om at blive den førende cloudløsning for producenter.”

 

Lars Lunde, Partner hos GRO, siger: “Vi har været på en fantastisk transformationsrejse med Tacton i de sidste seks år. Baseret på deres unikke produkttilgang har Tacton etableret sig som den anerkendte markedsleder inden for CPQ til komplekse producenter. Det har været en sand fornøjelse at arbejde sammen med det dygtige Tacton-team, og vi er overbeviste om, at virksomheden går en lys fremtid i møde, i takt med at de stræber efter at skalere endnu mere globalt. Vi er derfor taknemmelige for, at GRO Fund III vil fortsætte rejsen med Tacton sammen med Rubicon Technology Partners, som deler vores vision for virksomheden og uden tvivl vil være i stand til at fremskynde Tactons rejse hen imod denne vision.”

 

Kim Gulstad, CEO i Kirk Kapital, siger: “Kirk Kapital investerede sammen med GRO i Tacton for omkring seks år siden. Jeg har sat stor pris på GRO bidrag. Jeg har også virkelig nydt samarbejdet med de andre medaktionærer, bestyrelsen, ledelsen og medarbejderne i Tacton, som alle har været med til at gøre Tacton til verdens førende inden for CPQ til komplekse producenter. Kirk Kapital er glade for at kunne realisere et solidt afkast af vores investering.”

William Blair fungerede som eksklusiv finansiel rådgiver for Tacton og dens aktionærer, GRO og Kirk Kapital. Evercore fungerede som eksklusiv finansiel rådgiver for Rubicon Technology Partners.

 

Om Tacton

Tacton er en førende udbyder af en cloudbaseret CPQ-softwareplatform (Configure, Price, Quote) til globale virksomheder inden for B2B-produktionsområdet. Tacton har siden 1998 været på forkant med at transformere og forenkle den måde, hvorpå B2B-producenter håndterer komplekse salgsprocesser og leverer problemfri tilpasning af produkter til deres kunder. Virksomheden nyder globale kunders tillid såsom ABB, Tetra Pak, Scania og Siemens. Tacton har hovedkontor i Stockholm og kontorer i Chicago, Karlsruhe, Warszawa og Tokyo.

 

Se www.tacton.com og www.linkedin.com/company/tacton-systems-ab, hvis du vil vide mere om Tacton.

 

Om GRO

GRO er en førende nordeuropæisk kapitalfond med et eksklusivt fokus på B2B-softwarevirksomheder af høj kvalitet med et stærkt vækstpotentiale. GRO fungerer som en aktiv ejer, der udvikler porteføljeselskaber med henblik på at skabe langsigtet værdi. GRO har ca. EUR 1 mia. i AUM .

 

Se www.grocapital.dk og www.linkedin.com/company/gro-capital, hvis du vil vide mere om GRO.

 

Om Kirk Kapital

Kirk Kapital er et familieejet investeringsselskab med fokus på langsigtet værdiskabelse. Kirk Kapitals forretningsområder omfatter strategiske investeringer, finansielle investeringer og Family Office Services. Kirk Kapitals aktiviteter inden for strategiske investeringer har fokus på at erhverve minoritetspositioner i nordiske mellemstore og større virksomheder, som har markedsledende positioner i langsigtede vækstindustrier. Kirk Kapital har 16 aktive strategiske investeringer og forvalter ca. EUR 1,5 mia. i AUM.

 

Se www.kirkkapital.dk og www.linkedin.com/company/kirkkapital, hvis du vil vide mere om Kirk Kapital.

 

Om Rubicon Technology Partners

Rubicon Technology Partners investerer i softwarevirksomheder med gennemprøvede produkter og dygtige ledelsesteams for at hjælpe dem med at vokse og skalere deres forretninger. Ved hjælp af gennemprøvede proprietære processer, best practices og en engagementsmodel, der dækker hele porteføljen, gør Rubicon det muligt for virksomheder at tilpasse sig de skiftende krav inden for deres forretningsområde, i takt med at de vokser og skalerer. Rubicon har over USD 3,5 mia. i AUM og har hovedkvarter i Boulder, Colorado, og kontorer i New Haven, Connecticut, og Palo Alto, Californien.

 

Se www.rubicontp.com, hvis du vil vide mere om Rubicon.