Nalka Invest og Kirk Kapital køber den førende markedsanalysevirksomhed Norstat

Strategiske Investeringer   /  

10.04.2024

Kirk Kapital har sammen med svenske Nalka Invest, indgået en aftale om at købe norske Norstat fra kapitalfonden Triton. Kirk Kapital vil, under forudsætning af myndighedernes godkendelse, blive en større minoritetsaktionær (ca. 28 %). Norstat er den førende uafhængige europæiske dataindsamler til markedsundersøgelser.

 

Norstat AS (“Norstat”) leverer data til mere end 2.000 markedsundersøgelsesvirksomheder, brands, medie- og reklamebureauer, forlag og konsulentvirksomheder på tværs af forskellige brancher. Virksomheden leverer data indsamlet fra virkelige mennesker i hele Europa, som man kan stole på, når der skal træffes beslutninger. Virksomheden har kontorer i 15 europæiske lande og har dataindsamlingskapacitet fordelt på i alt 19 lande. Norstat har adgang til mere end 2 millioner forbrugere og beslutningstagere, som leverer data af høj kvalitet til virksomheden.

 

Efter opkøbet vil Nalka være majoritetsaktionær, og Kirk Kapital vil eje ca. 28 %. Ledelsen i Norstat fortsætter som aktionærer.

 

Kim Gulstad, CEO i Kirk Kapital, ser frem til samarbejdet med både Norstat og Nalka.

 

“Norstat er en meget spændende virksomhed. I en verden med strenge GDPR-krav og et ønske om øget forbrugerforståelse er virksomheden unikt positioneret til at give sine kunder værdifuld indsigt i forbrugerpræferencer, så kunderne kan træffe kvalificerede beslutninger. Kirk Kapital er glade for at kunne støtte Norstat i deres fortsatte imponerende vækstrejse, både organisk og via opkøb.”

 

Vedrørende partnerskabet med Nalka uddyber Kim Gulstad yderligere:

 

“Kirk Kapital har kendt Nalka i flere år, og vi er meget glade for sammen med Nalka at indgå som medinvestor i Norstat. De to organisationers iværksætterarv minder meget om hinanden med vores respektive historiske forbindelser til henholdsvis IKEA og LEGO.”

 

Martin Lagerblad, administrerende direktør for Nalka Invest, kommenterer:

 

“Norstat er i den grad en førende virksomhed på sit marked, som vi har fulgt gennem tiden. Vi er imponerede over teamet og dets position som go-to-udbyder af data og indsigter af høj kvalitet i Europa. Vi ser frem til vores fremtidige samarbejde med Norstat og til at bidrage til virksomhedens udvikling. Vi er også glade for at samarbejde med Kirk Kapital som en større minoritetsaktionær og en stærk partner, der deler vores værdier og langsigtede perspektiv på forretningsudvikling.”

 

Transaktionen er betinget af de sædvanlige myndighedsgodkendelser.

 

Kontaktoplysninger

 

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, +45 53 85 07 70

 

Om Norstat
Norstat tilbyder indsamling af markeds- og virksomhedsdata gennem videnskabeligt dokumenterede, bæredygtige og fair indsamlingsmetoder. Norstats metodiske anbefalinger er baseret på dine behov og de aktuelle spørgsmål snarere end på deres egen produktportefølje. Find yderligere oplysninger på: www.norstatgroup.com

 

Om Nalka
Nalka er et investeringsselskab, der investerer i små og mellemstore markedsledende virksomheder med base i Norden og DACH-regionen. Nalka har kontorer i Stockholm og München og udvikler uafhængige, konkurrencedygtige, bæredygtige og langsigtet rentable virksomheder gennem engagement og samarbejde. Læs mere på www.nalka.com

 

Om Kirk Kapital
Kirk Kapital er et familieejet investeringsselskab, der ejes af familien Kirk Johansen. Familien Kirk Johansen er efterkommere af Ole Kirk Christiansen, som grundlagde LEGO. Kirk Kapital forvalter ca. 19 mia. kr. i AUM investeret inden for strategiske investeringer og finansielle investeringer. Inden for de strategiske investeringer er Kirk Kapital en aktiv langsigtet ejer med større minoritetsandele i 16 virksomheder. Se www.kirkkapital.dk