Investering i leg og læring

Strategiske Investeringer   /  

30.12.2014

Kirk Kapital erhverver 25% af aktierne i KOMPAN

Kirk Kapital har købt 25% af aktierne i KOMPAN, verdens førende producent af udendørs legepladser og legepladsudstyr, fra den tidligere ejer, PFA.

” Med Kirk Kapital fastholder vi vores opsætning med en dedikeret, langsigtet og økonomisk stærk aktionær, der deler vores strategiske mål for KOMPAN. Vi stræber løbende efter at styrke KOMPANs konkurrenceevne, så vi kan fortsætte med at vokse ved at lancere nye innovative produkter, øge markedsandele på eksisterende markeder og erobre nye markeder. Når Kirk Kapital tiltræder som aktionær, er vi i stand til at fortsætte dette arbejde. Vi vil også gerne takke PFA, der har været en stærk og professionel samarbejdspartner”, siger Christian Dyvig, Formand og aktionær i KOMPAN.

Om baggrunden for investeringen forklarer CEO Bjarne Ammitzbøll fra Kirk Kapital; ”KOMPAN er et veldrevet firma med en stærk forretningsmodel og en bevist evne til at skabe vækst ved konstant at udvide konceptet om intelligent leg og læring. KOMPAN er et perfekt match til vores investeringsfokus og har et enormt vækstpotentiale. Vi ser frem til at hjælpe med at realisere dette potentiale.”

PFA Asset Management’s CEO, Jesper Langmack, fremsætter følgende kommentarer til salget; ”Vi har været meget tilfredse med investeringen i KOMPAN, som er et godt, godt styret firma. Det er derfor vigtigt for os, at salget sikrer, at KOMPAN opretholder en sund aktionærstruktur. Vi vil fortsætte med at investere i virksomheder som en langsigtet aktionær til fordel for både virksomhederne og PFAs pensionskunder.”

I 2013 omsatte KOMPAN for ca. DKK 1,3 milliarder og opnåede et driftsresultat (EBITA) på DKK 163 millioner. Omsætning og indtjening steg i 2014, da KOMPAN øgede deres markedsandel i Europa og fortsatte sin ekspansion i Asien og Nordamerika.

Dyvig-familien er stadig hovedaktionær med 59%, og de resterende aktier ejes af administrerende direktør Connie Astrup-Larsen, Supply Chain Manager Jesper Egelykke Jensen og andre nøglemedarbejdere.

Om Kompan

KOMPANs produkter sælges til børnepasningsinstitutioner, skoler, offentlige parker, restaurant- og detailkæder og forlystelsesparker i mere end 60 lande. KOMPAN har hjemsted i Odense og har salgskontorer og repræsentanter i 20 lande i Europa, Nordamerika, Australien og Asien. Produktions- og logistikcentret er beliggende i Tjekkiet, og specialprodukter fremstilles på fabrikker i Tyskland og Sverige. Produktudviklingscentret er placeret i Danmark. KOMPAN blev grundlagt i 1970. I dag har koncernen cirka 750 ansatte.

Kontaktoplysninger

Jesper Langmack, Direktør i PFA Asset Management, +45 3917 6321

Connie Astrup-Larsen, Adm. direktør i KOMPAN, +45 6362 1250

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, +45 53 85 07 70