Investering i fremsynet IT-rådgivning

Strategiske Investeringer   /  

19.01.2018

Kirk Kapital har erhvervet 34% fra IT-konsulentfirmaet Globeteam. Dette sker ved, at Kirk Kapital køber DICO A/S’ investeringsselskab C13 samt køber ud bestyrelsesmedlem og medstifter af Globeteam, Erik Arnbak.

Globeteam er vokset markant i de senere år. I øjeblikket har virksomheden 75 konsulenter tilknyttet Globeteam og leverer it-konsulenttjenester til private virksomheder og den offentlige sektor, herunder Udenrigsministeriet, den danske miljøportal og flere kommuner. Nogle af de private virksomheder inkluderer Rockwool, Kromann Reumert og DSV.

Kim Gulstad, administrerende direktør for Kirk Kapital, er begejstret over muligheden for at investere i Globeteam.

”Vi ser på en virksomhed med et betydeligt potentiale for yderligere vækst. Globeteam leverer konsulenttjenester på it-området, som i høj grad bidrager til udvikling og support af forretningen i de virksomheder, som Globeteam samarbejder med. Vi har set hele sektoren for digitalisering vokse i mange år, og Globeteam er meget godt placeret inden for denne makrotendens”, siger Kim Gulstad.

Han ønsker ikke at afsløre nøjagtigt, hvor meget Kirk Kapital har betalt for andelen, men Kim Gulstad nævner, at det er en betydelig tocifret millionbeløb.

Globeteams omsætning i 2017 forventes at være omkring DKK 190 millioner med et konstant voksende overskud på bundlinjen. Dermed fortsætter Globeteam de tocifrede vækstrater, som virksomheden har opnået i de senere år.

Globeteams anden medstifter Claus Moldow beholder sine aktier og fortsætter som administrerende direktør for virksomheden, hvor ledelsen og mange konsulenter også er medejere. Claus Moldow ser også frem til at samarbejde med Kirk Kapital.

”Vi har været i dialog med Kirk Kapital i de sidste seks måneder, og vi ser frem til at have Kirk Kapital med os i den ekspansion, vi arbejder mod,” siger Claus Moldow.

Selvom konsulentfirmaet i øjeblikket allerede kører på fuldt blus, er det ifølge Claus Moldow, afgørende for den fortsatte vækst, at de nu får nye kræfter til at deltage i rejsen.

”Vi er stolte over, at mange offentlige og private virksomheder har valgt at have et tæt samarbejde med Globeteam, og vi er glade for at arbejde med de kunder, vi har i porteføljen. Vi vil dog gerne udvide vores nuværende forretning. Vi tror, ​​at den bedste måde at bringe Globeteam til det næste niveau er med en ny partner,” siger Claus Moldow.

Bestyrelsesformand i Globeteam, Mogens Elsberg, ser frem til, at Kirk Kapital er repræsenteret i selskabets bestyrelse.

”Med Kirk Kapital som partner og repræsenteret i bestyrelsen tilføjer vi yderligere ressourcer og kompetencer til bestyrelsen. Vi får en investor, der ønsker at være en langsigtet medejer, og som kan lide udviklingen Globeteam har været igennem, og støtter Globeteams fremtidige planer”, sier Mogens Elsberg.

Kontaktoplysninger

Claus Moldow, Adm. direktør i Globeteam, +45 26311 0001

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, +45 5385 0770