Kirk Kapital offentliggør stærkt årsresultat for 2023

Generelle nyheder   /  

25.04.2024

Kirk Kapital har netop offentliggjort årsresultatet for 2023, som viser et investeringsresultat på 1,2 mia. kr. og en egenkapital, der nu runder 9 mia. kr. Dermed står Kirk Kapital stærkere end nogensinde, forklarer CEO Kim Gulstad fra Kirk Kapital.

 

Vi har i Kirk Kapital netop offentliggjort resultaterne for 2023 – og der er igen i år meget at glæde sig over. Endnu et år med et flot investeringsresultat, denne gang på 1,2 mia. kr. Det bringer samtidig vores egenkapital op på mere end 9 mia. kr. Det flotte resultat kommer fra både vores Strategiske Investeringer og vores Finansielle Investeringer. Dette resultat er ikke kun et tegn på vores evne til at navigere i et udfordrende marked, men også på den tillid og det engagement, som vores partnere, rådgivere og medarbejdere viser os, siger Kim Gulstad.

 

Han forklarer, at dette års resultater afspejler Kirk Kapitals fokus på Strategiske og Finansielle Investeringer, der sammen har bidraget til et robust investeringsresultat trods høj inflation og stigende globale renter.

 

“Vores Strategiske Investeringer, herunder tilføjelsen af PR electronics og frasalget af Tacton, understreger vores evne til at investere i spændende virksomheder, bidrage til en successfuld udvikling igennem aktivt ejerskab, og frasælge igen når det måtte give mening,” forklarer Kim Gulstad og fortsætter:

 

“Samtidigt har vores Finansielle Investeringer nydt godt af de generelle positive markedsudviklinger, hvilket har resulteret i flotte resultater på tværs af porteføljerne.”

 

I løbet af året har Kirk Kapital også taget vigtige skridt på ESG-fronten

 

“Som UN Global Compact-underskriver er vi stolte over de fremskridt, vi har gjort inden for ESG. Det er en integreret del af vores strategi og afspejler vores engagement i at drive en ansvarlig virksomhed,” siger Kim Gulstad.

 

Om Kirk Kapital
Kirk Kapital er et familieejet investeringsselskab ejet af Kirk Johansen-familien, der er efterkommere af LEGO-stifteren Ole Kirk Christiansen. Ved udgangen af 2023 forvaltede Kirk Kapital ca. 19,6 mia. kr., hvoraf de 9,6 mia. kr. forvaltes for selskabets klienter med Kirk Kapital som outsourcet CIO. Kirk Kapital har både Strategiske Investeringer og Finansielle Investeringer. Inden for Strategiske Investeringer er Kirk Kapital en aktiv og langsigtet ejer af større minoritetspositioner. Porteføljen udgøres af 16 selskaber ved udgangen af 2023; Beck Pack Systems, Conrum, Cookie Information, Dansk Træemballage, Ellepot, European Stonecraft, Ferrosan Medical Devices, Globeteam, KOMPAN, PR electronics, Promon, Scanmetals, TITAN Containers, TP Aerospace, TPS Rental Systems og VivoMega.

 

Læs Årsrapport & ESG rapport 2023 her