Investering i innovativt genbrug

Strategiske Investeringer   /  

08.04.2019

Kirk Kapital køber en tredjedel af aktierne i Scanmetals A/S. Scanmetals er en genvindingsvirksomhed, der bruger en innovativ og bæredygtig teknologi til optimal udnyttelse af restaffald fra forbrændingsanlæg.

Scanmetals er den globale markedsleder inden for genanvendelse af metalaffald fra forbrændingsaske. Scanmetals ejer og driver genvindingsanlæg i Slagelse, Danmark og Birmingham, Storbritannien. Transaktionen giver Scanmetals yderligere vækstkapital til fortsat at udvide sine aktiviteter i Danmark og i udlandet.

Administrerende direktør i Kirk Kapital, Kim Gulstad, kalder partnerskabet med Scanmetals for et fantastisk eksempel på, hvordan Kirk Kapital gerne vil investere i virksomheder.

”Transaktionen med Scanmetals er et godt eksempel på vores unikke partnerskabsstrategi. I denne situation samarbejder vi med et godt styret ejerledet selskab med stort vækstpotentiale. Vi mener, at kompetence og innovation hos Scanmetals er væsentlig i et effektivt genanvendelsessystem. Vores vision er, at Scanmetals sætter Danmark på kortet som et førende land inden for genanvendelse af metalaffald. Vi tror stærkt på at investere i voksende virksomheder, der opererer inden for cirkulær økonomi, ”siger Kim Gulstad og tilføjer, at værdien af ​​transaktionen ikke vil blive afsløret.

”Men investeringen ligger i det trecifrede million beløb,” siger Kim Gulstad.

Ejvind Pedersen, grundlægger og administrerende direktør for Scanmetals, direktionsmedlemmer og en gruppe stiftende investorer bevarer ejerskabet af de resterende to tredjedele af aktierne i Scanmetals efter transaktionen. Ejvind Pedersen er glad for at få Kirk Kapital om bord.

” Jeg grundlagde Scanmetals i sommeren 2009 baseret på en innovativ proces til udvinding af metaller fra forbrændingsaffald. Lige siden vi har oplevet en enorm efterspørgsel efter de tjenester, vi leverer. I 2016 tog vi et skridt fremad, da vi besluttede at åbne et anlæg i Storbritannien. Investeringen fra Kirk Kapital er en milepæl i vores rejse, og jeg ser frem til at udvide Scanmetals videre til Europa sammen med Kirk Kapital som aktionær og partner”, siger Ejvind Pedersen.

Scanmetals udvider i øjeblikket sit anlæg i Danmark. Udvidelsen forventes afsluttet i 3. kvartal 2019. Efter udvidelsen vil Scanmetals-gruppen kunne genindvinde mere end 30.000 ton metaller årligt fra forbrændingsaffald.

Kirk Kapital er en aktiv minoritetsinvestor, der ønsker at aktivt støtte de virksomheder, de investerer i. I forbindelse med transaktionen vil Andreas Færk, CIO for Strategiske Investeringer i Kirk Kapital, tilslutte sig bestyrelsen i Scanmetals.

Om Scanmetals

Scanmetals er et genbrugsfirma, der er baseret på en innovativ og bæredygtig teknologi til nyttiggørelse og raffinering af restaffald fra forbrændingsanlæg. Scanmetals bidrager aktivt til et samfund, hvor vi “reducerer, genbruger og genanvender” vores affaldsprodukter. Scanmetals har anlæg i Slagelse, Danmark og Birmingham, Storbritannien og er den globale markedsleder inden for genanvendelse af restaffald fra forbrændingsaske. Scanmetals genvinder årligt ca. 30.000 ton metaller fra forbrændingsaffald.

Kontaktoplysninger

Ejvind Pedersen, Adm. direktør i Scanmetals, +45 40 26 58 30

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, +45 53 85 07 70