Indvielse af Fjordenhus

Generelle nyheder   /  

28.02.2018

Kirk Kapitals nye hovedkontor i Vejle indvies den 9. juni. Navnet på bygningen, som Studio Olafur Eliasson tegnet, vil være Fjordenhus.

I juni får Vejle endnu et kunstværk. Dette sker, når Kirk Kapital åbner dørene til det nye hovedkontor, Fjordenhus. Det er den verdenskendte kunstner Olafur Eliasson og arkitekterne i hans atelier, der har designet bygningen, som desuden er den første bygning, som Studio Olafur Eliasson bygger.

Fjordenhus er en sammentrækning af ”Fjordens hus” og henviser til placeringen af ​​bygningen i vandet ved siden af ​​Havneøen i Vejle Fjord. Det er kunstneren selv, der har navngivet kunstværket.

”Vi ser frem til at præsentere Fjordenhus, som vi håber vil bidrage til at gøre Vejles havnemiljø endnu mere spændende og attraktivt som destination for både beboere i Vejle såvel som kunst- og arkitekturinteresserede turister fra hele verden,” siger administrerende direktør for Kirk Kapital, Kim Gulstad.

Hele stueetagen vil være åben for offentligheden, hvor borgere fra ind- og udland vil være i stand til at nyde en række kunstværker oprettet af Olafur Eliasson.

” I mit arbejde med Havneøen og Kirk Kapitals nye hovedkontor i Vejle har jeg forsøgt at finde et simpelt organisk udtryk. Det skal føles og opleves, som om bygningerne kunne være kommet ud af sig selv og give anledning til et unikt samspil mellem vand og lys, rum og mennesker. Jeg synes, det har været en succes, og jeg er meget spændt på at bruge bygningen”, says Olafur Eliasson.

For at markere byens nye kunstværk inviterer Kirk Kapital alle til en festlig indvielse den 9. juni 2018, hvor der vil være underholdning for både børn og voksne.

Kontaktoplysninger

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, +45 53 85 07 70