Investering i træemballage

Strategiske Investeringer   /  

05.11.2020

Kirk Kapital har købt 40 pct. af Dansk Træemballage A/S, som er den førende producent af træemballageløsninger i Skandinavien.

Dansk Træemballage udvikler og fremstiller træemballageløsninger til ca. 1.500 kunder i Danmark, Sverige, Norge og udvalgte eksportmarkeder. Selskabet bearbejder årligt mere end 150.000 kubikmeter opskåret træ og mere end 350.000 kubikmeter råtræ på 11 produktionssteder i Skandinavien. Det gør Dansk Træemballage til den ledende markedsaktør i Skandinavien – en position som er etableret igennem en kombination af organisk udvikling og en række opkøb.

 

Administrerende direktør i Kirk Kapital, Kim Gulstad, glæder sig over investeringen i Dansk Træemballage.

 

Vi er meget imponerede over den flotte udvikling selskabet har haft, siden dele af ledergruppen købte selskabet ud af FLS-koncernen i 2002. Dansk Træemballage har igennem de sidste mange år haft fokus på at levere miljørigtig træ-emballage til konkurrencedygtige priser, og har samtidig haft fokus på at levere høj service til sine kunder. Vi ser frem mod at bidrage til en fortsat positiv udvikling af selskabet i tæt samarbejde med den øvrige aktionærgruppe.” siger Kim Gulstad.

 

De nuværende aktionærer, bibeholder ejerskabet af de resterende 60 pct. af aktierne i Dansk Træemballage efter transaktionen, og også her er der glæde at spore.

 

Vi er i aktionærgruppen stolte af, at Kirk Kapital indtræder som større aktionær i Dansk Træemballage. Kirk Kapital deler vore værdier og visioner for Dansk Træemballage, og vi ser frem mod i fællesskab at udvikle selskabet videre i de kommende år,” siger Peter Jensen, Administrerende direktør i Dansk Træemballage og aktionær.

 

I dag har Dansk Træemballage en omsætning på ca. 1 mia. kr. og aktionærerne ønsker at vokse selskabet yderligere.

 

”Dansk Træemballages stærke markedsposition i Danmark og tilstedeværelse i Norge og Sverige er delvist etableret igennem en række opkøb og fusioner af mindre konkurrenter. Vi vil aktivt se på at drive en yderligere konsolidering, specielt i Sverige og Norge, såfremt de rigtige muligheder byder sig. Det har vi nu sikret et kapitalberedskab til,” siger Peter Jensen.

 

Kirk Kapital er en minoritetsinvestor, der aktivt ønsker at støtte en videre positiv udvikling i de virksomheder, som Kirk Kapital investerer i. I forbindelse med transaktionen vil Kim Gulstad og Andreas Færk, der er CIO i Strategic Investments i Kirk Kapital, indtræde i Dansk Træemballages bestyrelse.

 

PwC Corporate Finance og Bech-Bruun har rådgivet DTE’s aktionærer, mens Bruun & Hjejle har rådgivet Kirk Kapital i forbindelse med transaktionen.

 

Kontaktoplysninger

Peter Jensen, Administrerende direktør i Dansk Træemballage, 62 68 13 23

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect for Kirk Kapital, 53 85 07 70

 

Om Dansk Træemballage

Dansk Træemballage er den førende producent af træemballageløsninger i Skandinavien. Selskabet udvikler og fremstiller træemballageløsninger i både faste standardstørrelser og efter helt individuelle mål og specifikationer. Dansk Træemballage har en bæredygtig produktion, hvor blandt andet alle biprodukter fra produktionen anvendes til produktion af træpiller eller varme. Selskabet har aktiviteter i hele Skandinavien med hovedkontor i Haastrup, Danmark. Se mere på: www.dte.dk